Pretraži
Povratak na ostale objave

THE TIRE COLOGNE 2022: Bili smo na najvećem gumarskom sajmu u Kölnu

THE TIRE COLOGNE 2022: Bili smo na najvećem gumarskom sajmu u Kölnu

Njemački grad Köln od 24. do 26. svibnja 2022. bio je središte gumarske industrije, nakon dvije pandemijske godine, ponovno se odvijao renomirani sajam THE TIRE COLOGNE 2022, međunarodni expo koji spaja globalne gumarske stručnjake, proizvođače i inovatore iz branše.

 

Glavne teme sajma

Profil sajma većinski je orijentiran na industriju guma. Osim samih pneumatika i naplataka, svoju priliku za izlaganje imali su i proizvođači opreme za motorna vozila te radionice za gume. Prezentirani su i materijali za protektiranje guma, njihov popravak i adekvatno zbrinjavanje, kao i recikliranje.

Vulkal na THE TIRE sajmu

THE TIRE COLOGNE sajam predstavio nam je inovacije i proizvode iz sljedećih segmenata:

  • gume i naplatci
  • automobilske usluge i potrebe radionica
  • preoblikovanje guma
  • recikliranje i odlaganje guma.

Glavni fokus bio je na ekologiju i ekološku održivost, pa smo na sajmu vidjeli i nove modele električnih vozila te koncept vozila kao viziju budućnosti s pripadajućim gumama, ali i neka nostalgična, retro vozila iz ne toliko daleke prošlosti.

Vozila THE TIRE sajam

Tema recikliranja u segmentu guma ima ogroman potencijal za razvoj - inovativni koncepti za termičku i materijalnu reciklažu daju nove impulse i svjež vjetar u industriji.

 

Dojmovi i potencijali

Trgovina gumama suočena je s velikim izazovima: snažan porast internetskih kupnji, gume za sve vremenske uvjete, pandemija, nestabilnosti uzrokovane vojnim djelovanjem, konkurencija s automobilskom trgovinom, neovisne radionice, porast cijena goriva i smanjen kućni budžet kupaca… Upravo je iz tih razloga bilo nužno okupiti „glave industrije“ i prodiskutirati o njenom opstanku i daljnjem razvoju.

Iako smo primijetili izostanak nekoliko vodećih proizvođača guma, sajam je manjim proizvođačima i velikim europskih veletrgovcima omogućio da dođu u prvi plan.

Prednost sastanaka s njima uživo je upoznavanje (novih) poslovnih partnera čime direktna komunikacija unaprjeđuje i ubrzava daljnje poslovanje. Pogotovo u vremenu kojem je prethodio dvogodišnji period izolacija, manjak druženja, otežana i usporena distribucija robe.

 

Vulkalovi predstavnici u Kolnu!

Sajam THE TIRE COLOGNE omogućio nam je da budemo dio jedinstvenog ekosustava u kojem su tržišni lideri razmijenivali zanje, iskustvo i ideje s drugim profesionalcima u gumarskoj sferi, s pogledom u neke nove horizonte, neka nova vozila i gume koje vješto prate sve te promjene.